FORMACIÓ

BIM: La nova aposta decidida de GCT Arquitectes

Què és BIM?

BIM és l’acrònim de “Building Information Modeling”, és a dir, una metodologia de treball que permet la formalització de models virtuals dels projectes que duem a terme a la vegada que hi incorporem grans quantitats d’informació en els mateixos: informació geomètrica, temporal, de costos, d’impacte ambiental, entre d’altres.

Compromís amb OPEN BIM

Treballar en OPEN BIM té com a objectiu aconseguir que els diferents agents que treballen en un projecte puguin compartir la informació sense necessitat d’utilitzar el mateix software. Això implica fer ús d’un format d’arxiu universal: l’IFC. Els beneficis d’aquesta filosofia són varis; entre els quals destaquen:

1. El fet d’utilitzar un format d’arxius universal garanteix l’operativitat dels mateixos al llarg del temps, ja que el format no està lligat a un format propietari que està sotmès a decisions comercials dels seus operadors.

2. L’IFC ens permet fer ús de plataformes de gestió d’informació obertes aconseguint fluxos de treball transparents.

GCT aposta per la implantació de tecnologies de software obert que fomenten la competència i la innovació entre companyies de software petites i mitjanes. És aquesta competència la que està aportant solucions de software especialitzades i amb gran capacitat d’adaptació a les necessitats dels nostres clients.

Beneficis del BIM

L’objectiu final de GCT a l’hora d’implantar la metodologia BIM per desenvolupar els seus projectes és aportar beneficis als nostres clients. Aquests beneficis es poden resumir en els següents punts:


1. Millora en el procés de disseny donat que els diferents agents que intervenen en un projecte disposen d’eines que milloren la comunicació i la transmissió dels coneixements. L’augment del flux d’informació augmenta la capacitat de l’equip per prendre decisions acurades fet que fa créixer la qualitat mitjana dels projectes.

2. El fet de treballar en models en 3D ens permet millorar la comunicació amb el client donat que les maquetes virtuals són una manera molt clara i didàctica de transmetre idees i solucions.

3. La facilitat per visualitzar tridimensionalment la feina de les diferents disciplines que componen un projecte permeten d’una manera ràpida, detectar les col·lisions i les possibles interferències durant el desenvolupament del projecte. Aquest fet ajuda a minimitzar els imprevistos en obra i per tant, eliminar els sobre costos econòmics

4. Treballar en BIM vol dir que a banda d’obtenir una maqueta virtual en 3D, tenim un model carregat d’informació que ens permet realitzar estimacions de costos molt precises. De la mateixa manera podem anar seguint el cost del projecte a mesura que es desenvolupa i així assegurar-nos d’aconseguir el pressupost desitjat pel client.

5. La “I” de BIM fa referència a la informació que està afegida als diferents elements que estan afegits al model 3D. El tractament d’aquesta informació té grans avantatges a l’hora de gestionar el manteniment d’un edifici. Posem pel cas la gestió de garanties; Els equips mecànics de l’edifici poden tenir associades les dates de finalització dels diferents serveis de garanties contractats, fet que facilita enormement la comunicació amb els diferents agents que intervenen en l’administració i aplicació d’aquests serveis.

Com estem implantant BIM al nostre despatx?


Dins de la política de formació continua del despatx, el personal de GCT està rebent formació per tal d’augmentar les capacitats de l’equip tant en tasques de producció com en tasques de gestió amb diferent programari. A banda, el despatx està redactant estàndards propis de qualitat BIM així com els estàndards d’interoperabilitat per tal de sistematitzar les relacions amb els nostres col·laboradors.

Actualment els arquitectes del despatx ja han desenvolupat alguns projectes de diversa escala mitjançant aquesta metodologia amb molt d’èxit i un alt grau de satisfacció per part de tots els agents implicats en el procés. Aquestes experiències ens permeten afrontar nous projectes amb la seguretat de poder oferir el millor servei als nostres clients.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound