FORMACIÓ

Metodologia LEAN

L’interès en la recerca i la innovació forma part de l’ADN de GCT. És per aquest motiu que el despatx compra amb un pla d’inversió en R+D del que sorgeixen diferents línies de treball que es van desenvolupant en paral·lel a l’elaboració de projectes.

Un dels objectius que el despatx persegueix és augmentar la qualitat dels nostres projectes a la vegada que optimitzem els recursos disponibles. És important que els nostres clients rebin els seus projectes en el millor termini possible assegurant sempre un alt nivell de qualitat.

És per això que un dels objectius principals del pla estratègic del 2022 va ser una aposta important per la implantació de la metodologia LEAN en els nostres processos de treball. L’objectiu d’aquesta metodologia és eliminar tots aquells processos que no aportin valor, adequar els terminis temporals a les necessitats dels clients i d’aquesta manera millorar el servei que oferim.

La metodologia LEAN va sorgir després de la segona guerra mundial a la indústria automobilística japonesa per tal d’augmentar la seva competitivitat dins d’un món cada cop més globalitzat. Des de la indústria de la construcció, s’ha estudiat l’optimització de recursos i de temps que ha aconseguit la indústria de l’automoció i ara s’interessa per aplicar aquests procediments de cara a què el sector es pugui adaptar als reptes que s’obren amb el nou mil·lenni: reduir la petjada ecològica, optimitzar recursos, augmentar la rigurositat en el compliment dels terminis d’entrega, implicar els diferents agents que participen de tot el procés, etc.

Per dur a terme aquesta nova aventura, hem anat a buscar uns companys de viatge que ens guiïn i assessorin en la implantació d’aquesta nova metodologia de treball: la consultoria BIMETRIC. Junt amb ells, i des del passat mes de gener, estem immersos en un procés que ens ha portat a la realització de seminaris formatius, debats sobre organització interna, així com a la visita d’equips d’obres on, gràcies a la implantació LEAN, han aconseguit fites molt rellevants com és el cas de l’execució de projecte i construcció en temps rècord de l’ampliació de l’hospital de Granollers.

Després d’aquests mesos de treball ens veiem en disposició d’aplicar tot el que hem après en la redacció del projecte bàsic i executiu d’una nova promoció de 88 habitatges a la comarca de Barcelona. Tot l’equip de GCT, i els seus col·laboradors externs, està compromès en la productivitat, l’eficiència i l’excel·lència, fet que ens permet mirar al futur amb optimisme i determinació.

Si t’ha resultat interessant aquest contingut i vols ampliar-ne informació, no dubtis a contactar amb nosaltres:

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound