Edificació residencial

Qualitat de l’aire interior com a un dels eixos principals projectuals de GCT Arquitectes

A GCT Arquitectes som conscients que les persones passem gran part del nostre dia en recintes tancats i aquest fet ens empeny a investigar en quines son les millors pràctiques arquitectòniques a l’hora de millorar la qualitat d’aquests espais. 

La bona qualitat de l’aire és essencial a l’hora de garantir la salubritat dels espais interiors i dintre del nostre tarannà projectual hi tenim incorporades diverses estratègies que ens permeten garantir que els usuaris dels nostres edificis gaudeixen d’unes estances amb altes prestacions. Un dels exemples més recents de l’aplicació d’aquests criteris ha estat el procés de disseny de la darrera obra finalitzada al despatx: l’edifici PANAREA a Vilanova i la Geltrú promogut per AEDAS HOMES. En aquest edifici hi hem aplicat diversos mètodes entre els quals hi podríem destacar els següents: 

  1. Pel que fa als tancaments hem prioritzat l’ús de materials amb alta permeabilitat al vapor d’aigua afavorint d’aquesta manera la regulació higrotèrmica de l’interior. S’ha pres especial cura en el disseny de la trobada de les fusteries amb les façanes amb la instal·lació de làmines EPDM autoadhesives i així evitar les filtracions o capil·laritat d’aigua que poden arribar a provocar l’aparició de fongs 
  1. Pel que fa la ventilació dels espais interiors,  hem dut a terme la instal·lació de recuperadors de calor centralitzats a la coberta de flux creuat per aprofitar l’energia residual de l’aire. Impulsem aire net a través de les reixes de ventilació de les habitacions a la vegada que s’extreu aire viciat de les cuines, sales de bany i safarejos. D’aquesta manera garantim l’òptima ventilació dels habitatges a la vegada que millorem l’eficiència energètica del conjunt de l’edifici. 
  1. Pel que fa els revestiments interiors hem prioritzat l’ús  de materials d’origen naturals com la fusta en les zones comuns de l’edifici així com les plaques de cartró-guix als espais habitables. L’objectiu ha estat evitar els materials plàstics per tal de no incrementar l’electricitat estàtica i l’alliberament de COPs i COVs. L’acabat de parets i sostres s’ha fet amb pintures plàstiques amb segell ECOLABEL que garanteixen menors emissions de substàncies nocives a l’entorn. 
  1. No hem passat per alt la importància de minimitzar l’exposició a la radiació electromagnètica d’alta freqüència així que s’ha optat per prioritzar l’ús de xarxes cablejades  per els sistemes de transmissió de veu i dades. També s’ha pres cura de separar dels habitatges el centre de transformació per tal minimitzar les possibles immissions de radiació que provoquen aquests espais. 

El sector de la construcció cada cop està més sensibilitzat en aquests temes i bona prova d’això és la publicació per part del COAC d’una eina per ajudar als professionals a detectar els paràmetres que incideixen en la salubritat dels espais interiors (link: https://www.arquitectes.cat/ca/suport/nova-eina-espais-interiors-saludables)

El procés de recerca i innovació per millorar el benestar de les persones és clau en la filosofia de GCT Arquitectes i bona prova d’això és l’empenta que motiva al nostre departament tècnic a l’hora de recercar nous materials i productes constructius.

Per a més informació d’aquest projecte, consulta el següent enllaç:

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound