Edificació residencial

Comencen les obres de la promoció LA VALL a Sant Just Desvern

Després de molt de temps de gestió urbanística finalment comencen les obres per desenvolupar la promoció que rebrà el nom de La_Vall, en desenvolupament del PMU del Sector 1 de la MPPGM del front nord de la Ctra Reial entre l’Av. de la Riera i el carrer Blasco de Garay de Sant Just Desvern.

Es tracta d’un sector d’aproximadament 2’5Ha de sòl on es preveu construir fins a set grans edificis plurifamiliars d’habitatge. Els cinc que es construiran amb façana a la Ctra Reial es projecten amb la fòrmula del que es coneix com BTR (Build to rent), i per tant es tracta d’habitatge plurifamiliar lliure (HLL) de lloguer, que disposarà de serveis comuns (zones de coworking, coliving, gimnasos, espais de lleure, etc) i piscines comunitàries en plantes coberta. Els altres dos edificis plurifamiliars que es projecten, amb façana a l’Av. de la Riera, i on es concentra practicament un terç del total numero d’habitatges,  seran construits en règim de protecció oficial (HPO), i també es destinaran a lloguer.

Està previst que els diferents edificis rebin noms que faran referència a diferents masies de la Vall de Sant Just, com Vilà, Carbonell, Fatjó, Oliveres, Candeler i Baró, en record de que bona part del sostre edificable que es desenvolupa en aquest nou sector, prové d’aprofitament urbanístic traslladat de la Vall de Sant Just per preservar aquell entorn natural i el de moltes de les masies que s’hi ubiquen.

Aquest nou conjunt edificat, de gairebé 600 nous habitatges, juntament amb els edificis de la promoció Els Miralls construits recentment a l’altra banda de la Ctra Reial, conformaran un nou barri del municipi, que donarà continuitat urbana als municipis de Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí, al voltant del Parc de Torreblanca.

GCT Arquitectes ha desenvolupat el projecte de tot el conjunt edificatori on, a més d’habitatges, es disposa d’activitat econòmica i comercial en plantes baixes, i d’importants plantes soterrades per a aparcaments, trasters i instal.lacions. GCT Arquitectes també dirigeix les obres d’urbanització del sector d’acord amb el projecte desenvolupat en col.laboració amb l’enginyeria EIPO SL.

Edificació residencial

Comencen les obres de PANAREA, primer edifici del conjunt ILLA NOVA

Recentment s’han iniciat les obres de construcció d’un important conjunt d’edificis d’habitatges al sector Pirelli Mar de Vilanova i la Geltrú, en un nou àmbit de desenvolupament que es coneix com Illa Nova.

GCT Arquitectes desenvolupa els diferents projectes d’edificació; dels quals el primer, batejat amb el nom de Panarea, ja es troba amb les obres iniciades des del passat mes de novembre. El segon, que rebrà el nom de Patmos, és a punt de començar-se a construir; i el tercer es troba en tràmit de llicència d’obres. Els dos últims edificis tot just estan en fase d’avantprojecte.

El conjunt que disposarà d’un total de més de 300 habitatges, és una important aposta d’Aedas Homes per ocupar un barri de nova planta que es desenvolupa en un espai central de la ciutat antigament ocupat per una important activitat industrial.

El sector residencial s’ordena en 5 edificis de gran alçada, d’entre PB+8 i PB+11 i amb habitatges de 2, 3 i fins a 4 habitacions en totes les seves plantes. Cada edifici disposa de dues plantes soterrades destinades a aparcament, trasters i instal·lacions. L’espai lliure a l’entorn de la planta baixa de l’edifici es destina bàsicament a espais comunitaris: accessos i espais de pas, àrea de jocs infantils, piscina i bicicletari. Els habitatges de planta baixa disposen d’un petit jardí privatiu, i tots els habitatges de plantes pis disposen d’unes importants terrasses exteriors al llarg de tota la seva façana.

El projecte es resol amb un alt nivell d’eficiència energètica (A-A); amb la instal·lació d’equips de producció d’ACS amb aerotèrmia comunitària, renovació d’aire de doble flux amb recuperadors de calor, i, una envolupant tèrmica contínua amb un acabat de façana tipus SATE.

El projecte està realitzat seguint la metodologia BIM, facilitant així el flux de treball i l’intercanvi d’informació entre els diferents agents participants en el projecte: arquitectes, aparelladors, consultors d’instal·lacions, enginyeria d’energia, consultors d’estructures, responsables de la pròpia promotora i finalment de l’empresa constructora.

Des de GCT Arquitectes estem convençuts que el treball en equip i la implicació activa de totes les parts són la clau de l’èxit d’aquest projecte.

Les obres de PANAREA ja iniciades es troben en fase de contenció perimetral i excavació de soterranis.

Edificació residencial

Finalitzen les obres del conjunt residencial Hannon a Sant Adrià de Besòs.

Recentment han finalitzat les obres de Hannon, una promoció amb 40 habitatges d’altes prestacions, a Sant Adrià del Besòs. Les obres han estat executades per Vopi-4, amb la Direcció d’Execució d’Arrevolt SCCLP, i la participació de GCT arquitectes com a directors de l’obra i redactors del projecte.

El complex s’ubica al sud-est del nou eixample de creixement definit pel pla especial de reordenació del barri de la Mina.

Aquest nou conjunt residencial promogut per AEDAS Homes, ofereix tipologies flexibles que s’ajusten a les necessitats i patrons canviants, tant social com tecnològics. Tot i que parlem de flexibilitat, el terme que millor defineix els habitatges projectats és l’adaptabilitat.

Els diferents habitatges de 2 o 3 dormitoris es distribueixen en dos blocs diferenciats, sota una gran base d’ús comercial. El bloc1 (PB+4) amb 16 habitatges i el bloc2 (PB+6) amb 24 habitatges.

El projecte s’ha desenvolupat potenciant tant la il·luminació i ventilació de totes les estances com garantint una alta hermeticitat en cada habitatge de manera que s’aconsegueixen uns habitatges amb altíssimes prestacions en matèria de sostenibilitat on la demanda energètica està un 24% per sota en relació a la mitjana d’edificis i les emissions de CO2 un 33% menys.

La distribució interior permet usos més flexibles de l’habitatge per part dels seus usuaris, amb la determinació d’espais menys jerarquitzats.

Els espais comunitaris es doten d’usos tant de relació (zones enjardinades, piscina i solàrium a coberta) com d’afavoriment d’actituds sostenibles (aparcament de bicicletes o espais per a gestió i residus i reciclatge d’aigües grises).

L’edifici es projecta i es construeix aconseguint una qualificació A-A en la certificació energètica de l’edifici.

About Exponent

Exponent is a modern business theme, that lets you build stunning high performance websites using a fully visual interface. Start with any of the demos below or build one on your own.

Get Started
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google
Spotify
Consent to display content from Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from Sound