Patrimoni arquitectònic

Obres de rehabilitació a dos edificis de Barcelona

Sempre ens ha interessat participar en la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat i pobles del nostre entorn; i en aquest sentit hem pogut participar en les obres de rehabilitació, reforma i adequació d’un grapat d’habitatges de l’Eixample de Barcelona construïts durant el primer terç del s.XX. Les obres per renovar la qualitat d’aquest patrimoni arquitectònic de principis de segle s’han realitzat amb intervencions puntuals i parcials, sempre garantint la coherència i recuperació del conjunt, és a dir, mirant de mantenir una visió global del fet arquitectònic.

Entre les intervencions principals destaquen el reforç estructural dels forjats de tot l’edifici, la recuperació de les voltes d’escala i la millora de l’accessibilitat gràcies a la instal·lació d’ascensors (adequant les condicions existents a la normativa actual). D’altra banda, cal remarcar que aquestes actuacions han permès augmentar les prestacions de l’envolvent interior de l’edifici, millorant significativament el seu comportament.

Seguint els criteris aplicats en altres intervencions realitzades anteriorment a GCT com són la recuperació d’un edifici al casc antic de la ciutat o la d’un petit habitatge a Sant Just Desvern, hem treballat per a definir la millor actuació en cada cas tot col·laborant amb professionals de diversos sectors.

D’aquesta manera podem recuperar els valors arquitectònics de cada element de l’edifici incorporant-los al nostre projecte. Volem donar protagonisme, en la mesura que sigui possible, a tots i cadascun d’ells per tal de transmetre les tècniques tradicionals de construcció emprades i els elements propis de l’època en que es va construir.  La conservació i posada en valor d’elements com la volta catalana de l’escala, dels forjats de bigueta metàl·lica i revoltó ceràmic o dels murs de maó massís en són exemple.

A cada obra busquem que els valors més significatius recuperin protagonisme dins del projecte de rehabilitació.

Els últims treballs realitzats són una clara mostra d’intervenció moderna tot mantenint el caràcter històric de l’edifici.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound