EQUIP

GCT celebra 25 anys

El passat 15 de juliol vam poder celebrar el 25 aniversari de GCT Arquitectes amb tot el nostre equip, i amb molts amics, clients i col·laboradors. A tots ells, i a aquells que no van poder ser-hi els volem agrair haver-nos acompanyat i compartir amb nosaltres un dia tan especial. Especialment per fer-nos sentir importants aquest dia i tots els que hem compartit durant tots aquests anys.

Els projectes de GCT al llarg d’aquests anys abasten programes molt diversos, des de l’edificació residencial a equipaments públics, des de l’ordenació territorial al desenvolupament d’espais públic, entre d’altres. L’habitatge plurifamiliar és un dels programes on el nostre despatx ha desenvolupat més propostes i projectes, i també el que actualment ens ocupa amb projectes molt rellevants per la seva transcendència i magnitud, però no ha estat ni és l’únic amb el qual hem aconseguit una certa expertesa i experiència.

Amb motiu d’aquesta celebració, vam organitzar una exposició per compartir part del nostre recorregut professional. La mostra “25 anys GCT” està estructurada en dues parts. Una primera part de l’exposició està dedicada a la història de GCT Arquitectes al llarg dels anys, i a la de l’antiga fàbrica de Can Cardona que hem rehabilitat, i on hem instal·lat la nostra seu actual, recollint dades i informació de la seva història i de les seves transformacions des que es va construir el 1944 fins al dia d’avui. Una segona part de l’exposició, recull els projectes més significatius al llarg de la nostra història, i també tots aquells que hem pogut desenvolupar en el nostre entorn i més proper, als municipis de Sant Just Desvern i Sant Joan Despí. Des dels més actuals, com són els projectes residencials BTR o el recent projecte finalitzat del nou aulari per “La Institució La Miranda” a d’altres més antics però també prou importants com el centre esportiu Can Melich, el Centre de Salut d’Andratx i tants d’altres.

El mateix matí del dia 15 de juliol, aprofitant la celebració de l’aniversari i de la inauguració de la nova seu, també vam convidar a un important grup de veïns i veïnes del poble a visitar-nos. Es tracta de gent que havien treballat a Prodes, incipient empresa farmacèutica que estava instal·lada en aquest mateix edifici durant els anys seixanta i setanta del segle passat. Vam aconseguir que es retrobessin, rememoressin aquella època viscuda dins aquest edifici, i poguessin compartir amb nosaltres com hem aconseguit fer reviure un edifici, un lloc i un entorn que per a ells ja és història, que per a nosaltres és un valuós patrimoni local, i en la que ara comencem una nova història, mirant endavant.

Com va explicar el nostre Director tècnic en German Català Torras en el parlament que va adreçar als assistents, va ser una celebració amb vocació d’agraïment, de reflexió sobre la història del nostre despatx amb ganes i il·lusió de mirar endavant amb solvència i amb força. Però especialment també per compartir amb els assistents les reflexions sobre alguns dels nostres valors: som gent molt treballadora i si volem temptar la sort el millor és que ens enxampi treballant; el valor del camí tant o més que els dels cims, per la qual cosa ens cal humilitat, experiència i paciència; la importància del lloc, la memòria històrica, el context, la proximitat i el respecte pel territori; les persones al centre de tot (col·laboradors, clients, amics, prescriptors) que conformen la nostra xarxa; la generositat com a eina per ajudar a millorar la societat, i el fet que les maneres, a més de l’ofici, sí que importen; i el fet de saber fer empresa, tenint sempre presents l’ordre, el rigor i el control com a eines fonamentals per garantir una bona gestió.

La mostra “25 anys GCT” romandrà exposada a l’Espai de trobada de la planta baixa de l’Antiga fàbrica de Can Cardona durant un temps, a disposició de qui tingui interès a visitar-nos.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound