FORMACIÓ

V CONGRÉS de FUSTA CONSTRUCTIVA

Els dies 8 i 9 de novembre s’ha celebrat el 5è Congrés de Fusta Constructiva al Museu de Disseny de Barcelona. Aquest congrés ha reunit un panell d’experts destacat en diferents àrees relacionades amb la fusta: construcció, forestal, innovació en materials i indústria.

Un esdeveniment, al qual GCT Arquitectes ha tingut el plaer d’assistir-hi i que ha estat una gran oportunitat per poder conèixer de primera mà tots els agents i situacions en els diferents processos de tota la cadena de valor del sector de la fusta constructiva.

Les ponències, organitzades en dues jornades i en quatre àmbits diferenciats, ens transportaven des de l’origen de la matèria fins a la seva materialització a l’arquitectura d’avui dia. La gestió responsable del bosc ens proporciona fusta de primera qualitat, sense necessitat de recórrer grans distàncies, realçant els nostres boscos i l’activitat que deriva de la seva explotació.

Les evidències que ens van presentar els arquitectes, els professors i els empresaris que van intervenir demostren que la fusta és un material sostenible, que proporciona infinitat d’aplicacions dins del camp constructiu, que mitjançant la industrialització i l’estandardització s’aconsegueix reduir els temps de construcció i que el benefici econòmic que proporciona aquesta solució és notable.

Tot i que durant anys es va afavorir l’ús d’altres materials, avui podem observar un canvi de paradigma cap a la fusta. Al sector de la construcció, els edificis són els responsables del 40% del consum de l’energia a Europa i del 30% d’emissions de CO2. L’augment de la preocupació pel canvi climàtic i la sostenibilitat ha multiplicat l’interès per la construcció de fusta, que ha esdevingut una gran oportunitat. La ciutat ha de deixar de consumir recursos i de ser eficient amb edificis saludables.

La fusta és present i és futur. Nosaltres estem preparats per assumir aquest repte.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound