EQUIP

Arquitectura digital

L’arquitectura i la seva representació estan en constant evolució i les noves eines digitals estan alterant el panorama de visualització arquitectònica. La millora de la interoperabilitat dels models de treball amb motors gràfics de renderitzat i la possibilitat de tenir models renderitzats en temps real són només alguns exemples dels avenços tecnològics que estan revolucionant l’arquitectura. 

Amb l’aparició de noves metodologies de treball a l’arquitectura com a BIM, dona la possibilitat d’interoperar aquests models de treball amb motors gràfics de renderitzat i crear un flux d’intercanvi d’informació constant entre ells. Aquest intercanvi d’informació i flux de treball directe, a més d’estalviar temps i tenir més organització i gestió del model, és de gran ajuda en la presa de decisions del projecte com també, una eina de diàleg excel·lent. 

Aquests avenços han permès reduir significativament els temps de renderització de models virtuals. Per aquest motiu, la renderització ha passat de ser la culminació del projecte i l’expressió del resultat, a formar part del procés freqüentment. Els temps s’han reduït fins al punt que ara és possible tenir un model renderitzat en directe, paral·lel al model de treball habitual, és a dir, a temps real. La implementació d’aquests models de treball de forma automatitzada ens permeten, d’una banda, utilitzar la renderització per a les primeres preses de decisions en el disseny arquitectònic, ja que podem visualitzar i comprovar el resultat des de fases primerenques del projecte; d’altra banda, també ens podem beneficiar amb la presentació de les imatges arquitectòniques generades per mostrar l’estat actual del nostre treball, i la seva evolució en temps real als nostres clients, de manera que es facilita una comunicació fluida amb eines comprensibles per a tot tipus d’usuaris . 

La realitat virtual ajuda l’espectador a visualitzar i, sobretot, a entendre el projecte sense risc de males interpretacions. És per això que, han arribat noves eines com la realitat augmentada que permeten endinsar-se virtualment en el projecte i recórrer l’espai sense la necessitat d’estar físicament construït. Recentment, també ha sorgit un gran auge de les tecnologies relacionades amb la intel·ligència artificial que promet ser una revolució i transformarà la manera de treballar habitual en diferents àmbits, també en l’arquitectura. Des de GCT Arquitectes hem començat a introduir aquests nous conceptes al nostre treball complementant-los amb altres eines compatibles que ens permeten tenir un control més gran en totes les fases del projecte, optimitzant el disseny i facilitant els processos d’execució en obra. 

Des de la nostra perspectiva, a través de les imatges arquitectòniques intentem expressar el nostre caràcter i la nostra identitat, especialment en la conceptuació de les nostres propostes. Aquest fet ens empeny a desenvolupar encara més les nostres habilitats artístiques per generar imatges expressives que transmetin una mica més enllà que realisme; treballem amb la vocació d’arribar a expressar l’ànima de les nostres idees. 

Veiem l’avenç i l’abast de les noves tecnologies com una oportunitat per continuar millorant. És per això que l’equip de noves eines tecnològiques de GCT Arquitectes continua formant-se, adquirint nous coneixements i desenvolupant noves habilitats digitals que ens permetin desenvolupar de manera eficaç i eficient els nostres projectes a favor de l’interès dels nostres clients. 

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound