PREMIS

La Bonaigua Creek Park als City’ Scape Awards 2023 de Milà

Molt contents de compartir que el despatx d’arquitectura Alday Jover Arquitectura i Paisatge, en col·laboració amb GCT Arquitectes, ha rebut una menció especial a la VII edició del Congrés Internacional de Paisatgisme City’Scape Landscape 2023 que es va celebrar a Milà els dies 6 i 7 de juliol, al Palazzo della Triennale per promoure i desenvolupar el paisatgisme, i en el que es van presentar més de 120 projectes i propostes molt interessants.

El tema principal de l’esdeveniment va ser “El paisatge com a estratègia en el canvi climàtic per a la resiliència urbana i social”, i durant el mateix, a més de proposar-se i debatre diferents conferències, es van destacar alguns treballs d’intervenció i regeneració del paisatge. El projecte que vam batejar com “La Bonaigua Creek Park“, va rebre el reconeixement a la categoria “Urban Forestation and Climate Change Resilience Projects”.

La Bonaigua Creek Park” és un projecte que proposa la regeneració dels valors naturals al voltant de la Riera del Vall de Sant Just Desvern, a Barcelona. L’objectiu és crear un nou eix ecològic i social que reforci el corredor verd de la Riera de Sant Just a través de la restauració ambiental d’una part del seu antic tram fluvial. Es busca recuperar hidrològicament un tram enterrat de l’antic torrent, creant un passadís natural que connecti Collserola amb el riu Llobregat que, al seu torn, ja connecta amb el Mar Mediterrani.

En lloc de mantenir la canalització del torrent existent, es proposa una secció oberta amb major capacitat i riquesa, incorporant espais socioecològics. L’objectiu és fomentar un bosc de ribera autosuficient i estratificat, connectar els espais naturals i promoure la renaturalització d’aquest espai central de Sant Just Desvern, creant una infraestructura flexible i inclusiva que pugui adaptar-se als futurs escenaris climàtics de les conques mediterrànies. A més de tenir un impacte ambiental positiu, “La Bonaigua Creek Park” permetrà als ciutadans reunir-se, reconectar amb la seva història i territori, i gaudir d’un espai públic resilient.


Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google
Spotify
Consent to display content from - Spotify
Sound Cloud
Consent to display content from - Sound